miércoles, 05 de octubre de 2005
Imagen
Image de la senyera valenciana existent en la Generalitat de Catalunya

Ahir s'inagurà en el saló de plens de la Diputació de Valéncia l'exposició "Senyera Valenciana, Bandera de Tots" alhora que es presentà el llibre que du el mateix titul. Exposició i llibre son fruit d'una ardua faena d'investigació duta a terme per Andreu Tintorer i Felip Bens, en la coordinació de Josep Puchades.

L'exposició fa un recorregut sobre gran part de la documentació gràfica existent sobre la Real Senyera des del sigle XIII fins a l'actualitat. Arreplegant aixina des de portularis del sigle XIV (primers documents en els que aparegué representada) fins a fotografies i cartells de la II República, Franquisme i Autonomia en el recent sigle XX i en el XXI actual.

En el discurs de presentació, Andreu Tintorer va fer un somer repàs de tota la faena feta, en agraiments per a tots el colaboradors, entre els que es troben les biblioteques Hispanic Society de Nova York; James Ford Bell de l'Universitat de Minnesota; Biblioteca Nacional de França, Estense de Módena (Italia), Universitat de Bolonya (Itàlia) o el Museu Marítim de Barcelona.

Tintorer va explicar com el llibre desmonta mites i clarifica molts aspectes que poden pareixer confusos al voltant de la bandera valenciana, dedicant unes paraules també a la senyera estrelada, tractada moltes voltes injustament.
Publicado por Desconocido @ 12:48  | Cultura
Comentarios (4)  | Enviar
Comentarios
Publicado por Convidat
martes, 11 de octubre de 2005 | 12:58
Bones, em dic Enric Guillot i visc a Andorra. Algú podria dir-me on puc comprar aquest llibre?. Podeu enviar-me la resposta a eguillot@andorra.ad.


Gràcies anticipades, Enric
Publicado por Convidat
martes, 11 de octubre de 2005 | 15:36
Bones, el meu nom es Enric Guillot, visc a Andorra i m'agradaria saber on puc adquirir el llibre "la senyera Valencia la Bandera de tots". Agraït a qui em pugui ajudar i forta salutació des del país dels Pirineus. eguillot@andorra.ad
Publicado por Convidat
martes, 11 de octubre de 2005 | 16:45
Hola, Enric. El llibre no és venal. Mira est enllaç: http://valencianistes.webcindario.com/forum/viewtopic.php?t=1154
Publicado por Benicalapenc
martes, 11 de octubre de 2005 | 16:59
Hola Enric. Gràcies pel teu comentari.
Espere que conseguixques el llibre, que és una preciositat. T'he intentat contestar al correu electrònic pero em dona erro. Te puc recomanar uns atres llibres sobre la Real Senyera.

Un abraç,