martes, 22 de noviembre de 2005
Canal 9 i la Federació Valenciana de Futbol han anunciat el próxim partit de la nostra selecció nacional per al dia 28 de decembre, a les 20:30, en el Camp de Mestalla de la Ciutat de Valéncia. El seleccionador serà Pep Balaguer.


La Selecció Valenciana va ser refundada en l’any 2001, encara que des de llavors a soles a disputat un partit a l’any, coincidint en les dates nadalenques i en escàs recolzament institucional.

Per a enguany s’ha triat com a rival a Colòmbia, que si be no és una selecció de primer nivell, no deixa de ser una de les seleccions més importants de Suramèrica. Esta selecció va guanyar la Copa Amèrica disputada en el seu país en el 2001, encara que a hores d’ara no es troba en el seu millor moment tras quedar fòra del mundial que es disputarà l’any próxim a Alemanya.

La nostra selecció nacional no està reconeguda per la FIFA per a participar en competicions oficials, ya que per ad aixó es necesita el vist bo de la Federació Espanyola i de l’Estat Espanyol, que no volen consentir-ho i preferixen mantindre una única selecció estatal que, per cert, te poc calat social i menys èxit deportiu.
No obstant i açó, i en la disputa d’un únic partit anual, la nostra selecció figura en el sext lloc de la clasificació no-FIFA mondial que fa una uep argentina (http://www.theroonba.gama-cero.com.ar/), per darrere únicament de Euskadi, Catalunya, Navarra, Asturies i Aragó, i per davant de bones seleccions com Galícia, Cantàbria, Andalusia, Kosovo, Balears, Montnegre, Occitània, etc.
No queda massa clar, pero pareix que esta classificació es fa traguent per percentage de victòries obtingudes en els partits disputats, en la base de dades de esta uep a soles figuren 8 partits de la Selecció Valenciana. El balanç és de 3 victòries, 1 empat i 4 derrotes, 17 gols a favor i 14 en contra, lo que dona un percentage a fecha de hui del 44%.
Afegir ací que en dita uep no figura el primer partit disputat per la Selecció Valenciana, segons l’estudiós del futbol Vicent Andrés, el 5 de juliol de 1936 es va disputar a Utiel contra el C.D. Utiel. En el combinat hi habíen jugadors del Valéncia F.C. com el porter Sánchez, del Llevant, com Olivares, González i Martínez, del Pellicer, com Devis, del Burjassot, com Cándido, i sobre tot del Sporting Club Russafa (equip gran de la Ciutat de Valéncia) com Vivó, López, Faena, Chirivella i Moqui. Un combinat de autèntic lux. Llàstima que no he trobat la ficha d’aquell partit.

Per lo que respecta al próxim partit, l’afició valenciana espera que la selecció de Colòmbia es presente en Mestalla en les seues figures com els defenses Perea (Atlètic de Madrit) i Iván Cordoba (Inter de Milà); Juan Pablo Ángel, jugador de l'Aston Villa anglés, i Tressor Moreno, campeó de la Libertadores en el 2004 i millor estranger de la lliga de Mèxic d'enguany. Açó és lo únic que podria animar a la gent a assistir al partit i que no tornem a tindre una image tan lamentable com la de l’any passat en el partit contra Bulgària, en el qual havien més aficionats búlgars que valencians. Açó es podria repetir enguany, tenint en conte la colonia colombiana que hi ha en Valéncia i l’incompetència que estàn tornant a mostrar la Federació i la Generalitat al no donar-li gens de promoció al partit ni a la selecció valenciana.
No hi ha que oblidar que unes atres seleccions no FIFA, com la vasca o la catalana disposen de una uep oficial en la que se promocionen, per mig de la venta d’artículs relacionats en elles, notícies, promoció dels partits, etc.

La Federació Valenciana és incapaç inclús de ficar una versió de la seua uep en idioma valencià. Podem trobar en la ret algunes pàgines personals no oficials com www.selecciovalenciana.com que és una iniciativa personal.
Publicado por Desconocido @ 17:34  | Deports
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios