lunes, 20 de febrero de 2006
El passat dimecres 15 de febrer el Club Lletra nos va oferir la possibilitat d’escoltar les opinions de diverses figures de la pilota. En primer lloc es va presentar el nou llibre de Aureli López, “Pilota valenciana. Deport, Cultura i Llengua d’un poble”.

Imagen
D'esquerra a dreta: Rovellet, Pigat II i Sarasol I

Després es va donar pas a una taula redona en la que participaren expilotaris del nivell de Rovellet, Sarasol I i Pigat II (Seleccionador Nacional). També es va contar en la participació de Artur Tuzón, empresari del trinquet de Pelayo.

Va ser una bona iniciativa l'oferida pel Club Lletra. En Pelayo poguerem escoltar les opinions de Rovellet, del canvi social que ha vixcut la pilota, que abans era el principal deport dels valencias i no apareixia en la prensa i ara que, comença a apareixer, és un deport oblidat pels mateixos valencians.

També poguerem escoltar les percepcions d’un Enric Sarasol en el seu papel de polític. Des del seu punt de vista s’estàn fent moltes coses per la pilota: hi han moltes iniciatives. Va anunciar un nou proyecte per a impulsar la creació de infraestructures (carrers i trinquets) en els pobles. Pot ser Sarasol tinguera raó. Pot ser esta siga l’epoca en la que més s’esta treballant per la pilota. Pero lo que és ben cert és que açò és totalment insuficient, que hi ha que recolçar-la més i que, en comparació en atres deports, l’ajuda no és tan gran.

Per la seua part, Artur Tuzón nos va asegurar que, tot i no ser un negoci rentable, el trinquet de Pelayo, la catedral de la pilota, mantindrà les seues portes obertes i aguantarà l’espenta del sector de la construcció.

Per la seua part, Pasqual Sanchis, Pigat II va recalcar la falta de recolzament social i de reconeiximent popular i polític de la nostra selecció valenciana de pilota, campeona mondial per cinc vegades (de cinc campeonats disputats).

Va ser una bona vesprada per a la reflexió. Va ser una vesprada bona per a que tots pogam fer força per a recuperar el nostre deport. Pot ser una de les conclusions que tots els present tingueren seria la següent: “ que gran és este deport i que poc el CONEC. ¿Qué podria fer per a ajudar-lo?”. La resposta és molt bàsica, dedica't a coneixer-lo, a jugar-lo i a estimar-lo. Enamora't de la pilota.

Text i foto: Dani Arnau
Publicado por Desconocido @ 23:59  | Deports
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios