viernes, 31 de marzo de 2006
Unió Valenciana anuncia que continuarà utilisant les Normes de la RACV, a pesar de l’inclusió en l’Estatut de l’AVL, i que portarà als tribunals les subvencions que puga rebre qualsevol entitat que no faça un us estrictament estatutari i oficial dels símbols o del nom oficial de la Comunitat

Imagen

Ballester: “Els conceptes per a la concessió de ajudes públiques no poden ser arbitraris”

Valéncia-Ciutat (l'Horta), 30-3-06. Unió Valenciana fa pública la seua intenció de seguir utilisant per al valencià les conegudes com a Normes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana a pesar de l’inclusió en l’Estatut de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Est anunci té relació en l’interpretació o l’amenaça d’alguns de no concedir subvencions públiques, ad aquelles entitats que no seguixquen les Normes de l’AVL o lo que és lo mateix, de l’Institut d’Estudis Catalans.

Unió Valenciana remarca la contradicció que supon que el nou Estatut d’autonomia reconega el caràcter d’idioma per a la llengua valenciana, a l’hora que el dictamen de l’AVL deixa clara l’unitat de les llengües. A més, cal tindre en conte les recents manifestacions de la Presidenta de l’AVL en les que afirmava que el terme <> no nega l’unitat de les llengües valenciana i catalana.

Esta declaració fa ben palés que tant PP com PSOE, utilisen l’etiqueta d’idioma valencià per a lo que ells entenen com a català, aduïnt que és aixina com ho interpreten:

-la Filologia, quan hi ha uns atres filòlecs que diuen lo contrari
-l’universitat, referint-se a l’actual equip rectoral i no a tota la comunitat universitària puix que existixen colectius que neguen esta afirmació, com ara el Colectiu Fullana, i a més, obviant que l’Universitat de Valéncia-EG tingué una Càtedrà de llengua valenciana dirigida pel filòlec i acadèmic de la RAE, Lluís Fullana i Mira
-o els tribunals, quan cap magistrat s’ha pronunciat sobre l’unitat de les llengües, sinó sobre l’autonomia de l’Universitat de Valéncia-EG per a dir-li d’una atra manera a l’idioma valencià


El President nacional d’Unió Valenciana, Joaquim Ballester, ha manifestat que “L’inclusió de l’ent normatiu de la llengua pròpia d’un Poble en la seua Carta magna i en caràcter de força, és un cas estrany en el dret internacional i una pataca que només se dona en el cas valencià, lo que demostra l’intent de socialistes i populars per acabar en un problema que a soles tindrà fi en utilisar unes normes per al valencià en les que sí s’identifiquen els valencians”.

Unió Valenciana, per citar un eixemple, aclarix que si be l’Estatut vasc incorpora la Real Academia de la lengua vasca, ho fa en caràcter consultiu (art. 6.4. La Real Academia de la Lengua Vasca-Euskaltzaindia es institución consultiva oficial en lo referente al euskera), a diferència de l’Estatut valencià que en el seu artícul quarantissís diu que <>.

A pesar que l’Estatut no obliga a acatar les normes de l’AVL per al valencià (ni pot fer-ho), respecte la concessió de subvencions públiques, Unió Valenciana anuncia que durà als tribunals quasevol ajuda econòmica que vaja a parar a entitats que no respecten el nom oficial de la llengua dels valencians, el de la Comunitat valenciana o la simbologia estatutària, en cas de no concedir ajudes a les entitats que utilisem les Normes del Puig.

A juí d’Unió Valenciana, si, segons interpretacions, no se concediran subvencions a entitats que utilisen per al valencià les normes de la RACV, tampoc no podran rebre’n per posar algun eixemple, Esquerra Unida, el PSPV (estos partits rében de l’Estat uns diners per cada vot i per cada càrrec electe), CCOO o UGT per dir-se del País valencià i dur una quatribarrada en el seu logotip o les associacions, ateneus o partits que es declaren republicans per ser una monarquia l’actual configuració de l’Estat espanyol.

En este sentit Ballester ha afirmat que “Els conceptes per a la concessió d’ajudes no poden ser arbitraris. S’escomença per intentar ilegalisar unes normes llingüístisques i s’acabarà negant l’existència d’una cultura i d’un Poble”.Gabinet de Comunicació d'Unió Valenciana
Valéncia-Ciutat (L’Horta), 30-3-2006
Publicado por Desconocido @ 12:45  | Política
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios