viernes, 03 de abril de 2009
Acaba de vore la llum Lo Somni de Joan Joan, escrita per Jaume Gaçull i impresa per primera volta en Valéncia en 1497. L'edició de 120 pàgines és el número 34 de la Colecció Clàssics Valenciana, de la qual són directors Alícia Palazón, Vicent Lluís Simó i Felip Bens. La preparació d'esta obra ha estat a càrrec del periodiste Batiste Sanramón.
 
Lo Somni narra la disputa dialèctica, escenificada en un juí, entre les virtuts amatòries dels jóvens i les dels vells i aporta numerosos arguments, per una banda i per l’atra, per a discernir quina de les part té major capacitat per a satisfer les necessitats de les donzelles. En este extens i deliciós debat, la deessa Venus, en l’aquiescència de la Raó, serà l’encarregada de dictar sentència i donar o llevar raó a uns i atres.
 
Esta obra de Gaçull representa una continuïtat del debat que ya s’havia encetat en el llibre colectiu Lo Procés de les Olives. En Lo Somni seguirà la controvèrsia per la querella interposada per les dònes davant de les pretensions dels vells. L’exquisit text de Gaçull està farcit d’amfibologies i dobles sentits que la nostra edició permet desvelar al llector.

L'obra podrà adquirir-se en les llibreries valencianes a partir del pròxim dimecres al PVP de 18 euros o solicitant-la per correu a esta mateixa direcció de mail. Els subscriptors VIP de L'Oronella la rebran en els seus domicilis a partir del dimecres 8 d'Abril junt als atres llibres de la remesa VIP 2008.

Via: www.oronella.com

Tags: oronella, jaume, gaçull, classics, batiste, sanramon, somni

Publicado por Desconocido @ 9:31  | Cultura
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios