lunes, 10 de mayo de 2010

Nota de prensa

 

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

 

EL “THINK TANK” DEL VALENCIANISME

 

del qual és autor

FEDERICO MARTÍNEZ RODA

 

Valéncia, 10-05-2010.- El pròxim dia 11 de maig, dimarts, a les 20 h., en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, C/ Trinquet de Cavallers, 9 de Valéncia, es presentarà el llibre, editat per Lo Rat Penat, EL “THINK TANK” DEL VALENCIANISME de Federico Martínez Roda.  La presentació estarà a càrrec de l’exdirector del diari Las Provincias i professor de periodisme de l’Universitat Cardenal Herrera – CEU, Pedro Ortiz Simarro.

 

El treball que es presentà obtingué el Premi Extraordinari “Josep Mª Bayarri” de l’Excma. Diputació de Valéncia en els CXXIV Jocs Florals, i l’edició forma part de la Colecció Al Vent de temàtica valenciana que edita Lo Rat Penat.

 

Federico Martínez Roda (Requena, 1950) és llicenciat en Filosofia i Lletres (secció Història) i en Dret per l’Universitat de Valéncia. Obtingué el grau de Doctor per esta Universitat en la tesis “El Puerto de Valencia” (1979). Catedràtic d’Història Contemporànea de l’Universitat Cardenal Herrera – CEU, és membre de la Real Acadèmia de l’Història i de la Real Acadèmia de Cultura Valencina. Ha publicat numerosos llibres d’història i de temàtica valenciana, aixina com artículs en revistes especialisades. Va dirigir l’Història de Lo Rat Penat (2000) i ha format part de l’equip que ha elaborat la Historia General del Reino de Valencia (2002)

 

“El valencianisme es troba en un moment d’especial complexitat en el que és més necessari que mai contar en referents clars. Esta és una obra de referents: més de quaranta breus biografies comentades de valencianistes ilustres.

Cada un dels chicotets ensajos és, en realitat, molt més que una ressenya biogràfica, perque s’acompanya d’una pertinent reflexió sobre el moment en que es troba la Valéncia actual i la seua cultura.”

 

El President de Lo Rat Penat, Enric Esteve, ha declarat que: Lo Rat Penat vol seguir complint en la seua missió de ser la plataforma dels amadors de les glòries valencianes, d’ahí que rendixca homenage als valencianistes que apareixen en esta obra i que el seu autor oferixca les reflexions al llector de principis del segle XXI. En definitiva, donem un pas més en la construcció cultural del poble valencià.


Tags: presentacio, llibre, valencianisme, martinez, roda

Publicado por Desconocido @ 13:07  | Política
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios