Mi?rcoles, 26 de mayo de 2010
El llibre es presentarà el dijous en el Museu de la Ciutat.

Lluís Fornés, lliurepensador, professor, cantautor, president d'Oc-Valéncia, articuliste de prensa i colaborador habitual de L'Oronella i el Lletraferit, és també doctor en Filologia per l'Universitat de Valéncia. I sobretot un convençut valencianiste de consens que fa anys que aboga pel diàlec i la "via occitana" per a la resolució del conflicte llingüístic valencià.

El dijous es presenta un ensaig que sintetisa els seus plantejaments sociollingüístics i identitaris, un llibre que pot representar un punt d'inflexió en l'estantiça i estancada situació de la llengua dels valencians. El llibre és un extracte de la tesis doctoral a la qual l'Universitat de Valéncia otorgà la màxima qualificació cum laude en l'any 2004. Esta obra ya partix, abans de la seua publicació, d'un consens ignot en la nostra societat: mereixqué el cum laude per part de l'Universitat de Valéncia, l'investigació fon becada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Real Acadèmia de Cultura Valenciana l'aplaudí en un escrit públic en febrer de 2005.

En la taula de presentació acompanyaran a l'autor, el president de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV, Voro López; i Roger Mira i Josep Carles Laínez, membres d'Oc-Valéncia.

El llibre és el núm. 1 de la Colecció Després de la Batalla, editada per Òc-Valéncia. En esta série, que s'obri ara, està a punt de vore la llum també el núm. 2, «Valéncia, tèrra d'Òc, les repoblacions occitanes al Regne de Valéncia» de Joan Martinis Mafé.

L'acte de presentació tindrà lloc el pròxim

Dijous, 27 de Maig de 2010.
19 h.
Museu de la Ciutat
Actic Palau dels Comtes de Berbedel. 
Plaça de l'Arquebisbe, 3.
46003. Valéncia

 

Tags: lluis, fornes, llibre, llengua, valenciana, occita

Publicado por Benicalapenc @ 7:39  | Cultura
Comentarios (1)  | Enviar
Comentarios
Publicado por Convidat
Mi?rcoles, 25 de noviembre de 2015 | 7:58
rDleTC  , [url=http://bnzjidwrekhx.com/]bnzjidwrekhx[/url], [link=http://vicyqusmouzd.com/]vicyqusmouzd[/link], http://sevfxivqstpe.com/